29 Ocak 2015 Perşembe

SAÇ BAKIM RUTİNİM

Merhabalar Kızlaarrr...

Bugun saç bakımına bir bakalım dedim.Ben her zaman arıyordum kim ne kullanmış ben ne kullanırsam saçlarıma iyi gelir.Kıvırcık saçlıyımda :( Bakımı gerçekten çok zor oluyo ya.Şimdi size kullandığım ürünlerden bahsedicem belki sizin de işinize yarar :D


   1.JOHN FRİEDA DREAM CURLS SHAMPOO : Şampuan kıvırcık saçlar için olduğundan içinde silikon içeriyor maalesef.Güzel yatıştırıyo saçlarımı.Tabiki sadece şampuanla olmuyor işler keşke o kadar kolay olsa:) Kokusu çok tatlı bişi.Kısacası normal bir şampuan ama tabi diğer ürünlere göre bir tık daha kaliteli bir ürün.Diğerlerinde günün sonunda saçlarınız sönebiliyor bunun etkisi daha uzun.
    
         
        2.JOHN FRİEDA BRİLLİANT BRUNETTE CONDITIONER:Bu da kahverengi saçlar için parlaklık kazandıran saç kremi.Kutusu bittiği için maalesef resmi yok atmıştım :/.Evet kıvırcık saçla bir ilgisi yok ama ya böyle bi krem yok resmen parıl parıl parlıyor.Kokusu harika bişi yeriiimmm <3 Verdiği yumuşaklık evet güzel fena değil ama verdiği parlaklık bence çok güzel şampuanı ile birlikte kullanılsa sanırım daha güzel olur.Ama mutlaka denemelisiniz.IŞIL IŞIL.....



      3.LOREAL ELSEVE MUCİZEVİ YAĞ: Bende olanı boyalı saçlar için saçlarımda ombre var uçlarında.Özellikle onun için aldım.Eğer ki saç uçlarını açtıysanız mutlaka bu ürünü alın derim.Sırf verdiği parlaklık için tekrar alırım.Yazın almıştım içinde çok az kaldı.Bakım yaptığını söyleyemem.Ben bunu şampuan ve kremden sonra saçlarım ıslakken kullanıyorum hem rahat taranmış oluyor hem kuruyunca parlaklık veriyor.Kuru iken de kullanıyorum sadece 1 pompa sıkmanız yeterli oluyor gerçekten ve dışarda saçlarım altın sarısı gibi parlıyorrr :):)


     4.COTTONSEED CURL BOOST:Kıvırcık saçlar için krem şekillendirici.Ben bunu özellikle nemlendirici olarak kullanıyorum.Nemli veya kuru saçlara uygulayabiliyorsunuz.İçerisinde pamuk tohumu var.Nohut büyüklüğünde alıp ilk önce saçlarımın uçlarına sürüyorum.Tekrar nohut büyüklüğünde alıp tüm saçlarıma sürüyorum ve bu kadar yeterli oluyor.Pompalı bir şişesi var bu da çok hoşuma gidiyor.Yağ sürüp saçımı taradıktan sonra bunu sürüyorum.


      5.JOHN FRİEDA FRİZZ-EASE BUKLE BELİRGİNLEŞTİRİCİ SPREY:Bütün ürünlerimizi kullandıktan sonra saçlarımı eğer vaktim varsa kendi haline kurutmaya bırakıyorum yoksa da saç kurutma makinesine özel başlığı takarak kurutuyorum daha sonra bu sprey kullanıyorum.Buklelerimin daha belirgin görünmesini sağlıyor ve bunu gün içinde bukleleriniz söndüğünde de kullanabilirsiniz.


Son olarak söyleyeceklerim kızlar kıvırcık saçlar kırılmaya,yıpranmaya yatkın saç yapısındalar.Bu yüzden özellikle onları nemli tutmaya özen gösterin.
Tararken kullanacağınız tarağa da dikkat etmelisiniz.Geniş dişli taraklar kullanın ki bukleleriniz bozulmasın.

Saçlarınızı mutlaka ıslakken tarayın ki ben banyodan sonra tarıyorum ve bir daha dokunmuyorum.Kuru iken tararsanız yıpratırsınız,kopar,dökülür.
Mümkün mertebe düzleştirici kullanmayın.Daha çok bozulmasına neden olur.

Gece duş alıyorum ama sabah kalktığımda buklelerim bozuluyor diyorsanız;
  • Mutlaka bu ürünlere ek olarak kıvırcık saçlar için köpük kullanın
  • SAçlarınız kuruduktan sonra ya bir eşarpla ya da sıkı olmayan bir toka ile tepenizden toplayın
  • Sabah kalktığınızda hem hacimli hem hala bukle bukle olan saçlarınıza bi de loreal yağınızdan bir pompa sıkın ve parlasınlar.Oooohhh saçlarınızın, seksi buklelerinizin tadını çıkarın
İşte benim yaptıklarım bunlar sizin de tüyolarınız varsa söyleyin,güzelliğinizin sırlarını paylaşın.

HOŞÇA KALIN..... 




2 yorum:

  1. Merhaba bende kıvırcık saçlıyım bir çok yöntem denedim hiç işe yaramadı yada kısa süreli çözüm buluyordum ama arkadaşımın sayesinde liquid keratin kullanmaya başladım evde kendim uyguluyorum 3 aydır kullanıyorum ücreti biraz fazla ama en azından kalıcı bir çözüm.

    YanıtlaSil
  2. Günlük saç bakımı yapmak zorunda kalıyorum çünkü saçlarıma sürekli işlem yapıyorum her gün şekil vermem gerekir bu sebeple bakımın da iyi olması ve saçlarımı koruması gerekiyor doğal keratin kullanıyorum saçlarım için farklı farklı ürün kullanarak uğraşmama gerek kalmıyor uzun zamandır patentli keratin sayesinde sayesin de saçlarım hep bakımlı ve sağlıklı şekil veremeden çıktığım zamanlar da bile hoş görünüyor hep.

    YanıtlaSil